На почетокот на 2021 година, се асфалтираа и бетонираа неколку улици во Пирава. Се обезбедува квалитетна и безбедна инфраструктура и се инвестира во подобри услови за живот.

Се изведуваа градежни активности на:

🔸️️ ул. "Димитар Устамитов" и
🔸️ ул. "11 Октомври".

Претходно, целосно беше завршена изградбата на:

🔹️ ул. "Владо Џонов"
🔹️ улица во населбата "Бутел".

Влогот во инфраструктурата останува приоритет и во наредниот период. Нова инфраструктура ќе добијат повеќето населени места од општината. Буџетот ќе се распределува рамномерно, по претходно утврдени приоритети.

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Е-ИНФОРМАТОР