ВАЛАНДОВО - ГРАД НА КУЛТУРА 2022

   Дата на одржување      Наслов на настанот       Изведувач       Линк  
18.12.2022 Хуманитарен концерт „Валандовчани за Валандово“ КУД „Гоце Делчев“ Валандово и други ЛИНК
30.11.2022 Манифестација „Пензионерите пеат“ Здружение на пензионери Валандово ЛИНК
23.11.2022 „Валандовско поетикување“ вол.2 Здружение „Контекст“ ЛИНК
06.11.2022 6 ноември - Ден на општина Валандово Општина Валандово ЛИНК
04.11.2022 Изложба на слики од ликовна колонија „Валандово 2022“ Дом на култура „25 мај“ Валандово ЛИНК
28.10.2022 Настап „25 години Нокаут“ Група Нокаут ЛИНК
15.10.2022 „Валандовска ракијада 2022“ Општина Валандово и здруженија на граѓани ЛИНК
14.10.2022 Сit-down комедија Дејан Малзарков (Диверзија продукција) ЛИНК
23.09.2022 Саем на книги Издавачка куќа „Сакам книги“ ЛИНК
02.09.2022 Меѓународен фестивал за литература и илустрација за деца „Литера“ Софија Семенпеева и други ЛИНК
30.08.2022 Прием по повод 30 години „ХИД БАХ ШЕН ФЕСТ“ Организатори ЛИНК
17.08.2022 Прием по повод промоција на збирка песни „Доживеј го сонот“ Магдалена Јованова ЛИНК
27.07.2022 Концерт на класична музика „Музичко патување“ Trio Dolce ЛИНК
18-29.07.2022 Летна работилница за креативно пишување Станка Бајлозова-Барламова ЛИНК
15.07.2022 Кино на отворено за филмот "Lady Bird" American Pop Up Corner ЛИНК
05.07.2022 Јавен пијано час по повод крајот на учебната година Здравко Бошначки ЛИНК
02-08.07.2022 Мешународна ликовна колонија „Валандово 2022“ Меѓународни уметници ЛИНК
26.06.2022 Промоција на книга „Кралица моје таме“ Александра Ташева ЛИНК
24-25.06.2022 Проекција на кратки филмови со сцени од Валандово и валандовско

ЛИНК ЛИНК 2

 ЛИНК 3 ЛИНК 4

15.06.2022 Промоција на книга „Дидактика за родители“ проф. д-р. Деан Илиев ЛИНК
13-14.06.2022 Европско патувачко кино (open air) Europe House Skopje

ЛИНК ЛИНК 2

ЛИНК 3

05.06.2022 ФОЛК ФЕСТ Валандово - 35 издание ЛИНК ЛИНК 2
04.06.2022 Втора претфестивалска вечер (ФОЛК ФЕСТ) Љубојна, Владо Јаневски ЛИНК
03.06.2022 Прва претфестивалска вечер (ФОЛК ФЕСТ) Александар и Дац, Ленче и Горан Кукиќ

ЛИНК

18.05.2022 Презентација по повод Светски ден на музеите ЈОУ Дом на културата „25 мај“ Валандово

 

13.05.2022 Промоција на романот „Живот или нешто слично“ Магдалена Јованова

ЛИНК

09.05.2022 Детска драмска претстава „Бајка на бајките“

ЛИНК

09.05.2022 Филмска проекцијаа на филмот "Let it be light (Nech je svetlo)" Europe House Strumica

ЛИНК

05-08.05.2022 Фестивал на пролетни веселби „Хид Бах Шен Фест“ - 29 издание Меѓународни изведувачи

ЛИНК

29.04.2022 Промоција на стихозбирка „Снежни стихови“ Софија Петковска

14.04.2022 Изложба на слики „Внатрешен оган“ Анита Огњановска

ЛИНК

 

?

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Е-ИНФОРМАТОР

Rolex Replica www.rolexgrade.me rolex replica watches
Baume & Mercier Replica Blancpain Replica Replica Breguet Watches breitling replica Breitling Avenger Replica Replica Watches Richard Mille Replica Watches Rolex Replica Watches Rolex Air King Replica Watches Rolex Cellini Replica Watches Rolex Submariner Replica Watches www.bestclonewatch.com