6 НОЕМВРИ

6 Ноември - Ден на ослободувањето на општина Валандово од фашистичките окупатори во Втората светска војна6 Ноември се одбележува како празник на Валандово по повод денот на ослободувањето на општина Валандово од фашистичките окупатори во време на Втората светска војна, 06.11.1944 година.

На овој ден се одржуваат повеќе настани. На свечена седница и настан, градоначалникот и Советот на Општина Валандово доделуваат награди и признанија на поединци, физички или правни лица, организации и други, кои имаат придонесено за општината и населението во изминатиот период. Исто така, граѓани, делегации на општински и државни институции, организации, политички партии и слично, положуваат свежо цвеќе на Споменикот на паднатите борци од НОБ, кој се наоѓа во паркот „Пеонија“ во центарот на градот.


КОНКУРСИ

НАГРАДИ

ГАЛЕРИЈА?

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Е-ИНФОРМАТОР

Rolex Replica www.rolexgrade.me rolex replica watches
Baume & Mercier Replica Blancpain Replica Replica Breguet Watches breitling replica Breitling Avenger Replica Replica Watches Richard Mille Replica Watches Rolex Replica Watches Rolex Air King Replica Watches Rolex Cellini Replica Watches Rolex Submariner Replica Watches www.bestclonewatch.com