ОБРАЗОВАНИЕ


Покрај другите надлежности согласно Закон за локална самоуправа со стапувањето на децентрализацијата од 2005 година Општина Валандово ја има надлежноста во образованието и труд и социјална политика.

Податоци за Општина Валандово од областа на образованието

Во општина Валандово има две основни и едно средно училиште и тоа:


- СОУ „Гоце Делчев“ - Валандово


- ООУ „Јосип Броз Тито“ - Валандово


- ООУ „Страшо Пинџур“ - Јосифово


SCHOOLS.MK - Национална платформа за учење на далечинаПодатоци за Општина Валандово од областа труд и социјална политика - детска заштита

На територијата на општина Валандово опстојува една институција за згрижување и воспитување на деца која се наоѓа во градот Валандово. Во склоп на детската градинка „Калинка“ работат и објекти - клонови во населените места Пирава, Јосифово, Удово и Брајковци.


- ЈОУДГ „Калинка“ - Валандово


Регистар на образовни и воспитно-образовни и згрижувачки институции во општина Валандово (Превземи .xlsx)


АРХИВА

?

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Е-ИНФОРМАТОР

Rolex Replica www.rolexgrade.me rolex replica watches
Baume & Mercier Replica Blancpain Replica Replica Breguet Watches breitling replica Breitling Avenger Replica Replica Watches Richard Mille Replica Watches Rolex Replica Watches Rolex Air King Replica Watches Rolex Cellini Replica Watches Rolex Submariner Replica Watches www.bestclonewatch.com