СЛУЖБЕНИК ЗА МЛАДИ

Согласно член 23 од Законот за младинско учество и младински политики, градоначалникот на Општина Валандово донесе Решение за назначување на службеник за млади.


ВЛАДИМИР ЛАЗОВ

e-mail: administracija@valandovo.gov.mk
               vlatko.lazov@live.com

(034) 382-007
(071) 239-849

Општина Валандово
Иво Лола Рибар бр.3


Службеникот за млади ги извршува следните работни задачи и обврски:


1. Развивање, планирање и следење на активностите поврзани со младите и младинските политики,
2. Поддршка на работата на органот на државната управа, локалната самоуправа, локалниот младински совет, неговите членови, спроведувањето на неговата програма, известување и транспарентност,
3. Одржување на комуникација и редовна соработка со младинските форми на здружување и младите,
4. Следење на потребите на младите преку обезбедување истражувања за потребите на органот на државната управа, општината, консултации со млади и следење и информирање за анализи и истражувања за трендовите кај младите,
5. Обезбедување информации и информирање на младите,
6. Водење на база на податоци за разни младински активности, активни форми на младинско здружување и неформални младински групи за потребите на Истражувачкиот центар на Агенцијата за млади и спорт,
7. Редовна комуникација со Агенција за млади и спорт,
8. Да биде контакт за сите младински прашања на органот на државната управа, локалната самоуправа кон младите и јавноста,
9. Службеникот за млади е одговорен за работата на Канцеларијата за млади;


ДОКУМЕНТИ:

- Извештај за работата на Општина Валандово во делокругот на млади за 2022 година (Преземи PDF)

- Извештај за работата на Општина Валандово во делокругот на млади за 2021 година (Преземи PDF)


ЗАКОН за младинско учество и младински политики

ЛОКАЛЕН МЛАДИНСКИ СОВЕТ


?

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Е-ИНФОРМАТОР

Rolex Replica www.rolexgrade.me rolex replica watches
Baume & Mercier Replica Blancpain Replica Replica Breguet Watches breitling replica Breitling Avenger Replica Replica Watches Richard Mille Replica Watches Rolex Replica Watches Rolex Air King Replica Watches Rolex Cellini Replica Watches Rolex Submariner Replica Watches www.bestclonewatch.com