🌸 29 ИЗДАНИЕ НА ФЕСТИВАЛОТ НА ПРОЛЕТНИ ВЕСЕЛБИ „ХИД БАХ ШЕН ФЕСТ“


💮 Од 5 до 8 мај годинава, со свечено отварање во Чалакли ќе започне одржувањето на традиционалниот фестивал на пролетни веселби, „Хид Бах Шен Фест“ кој е дел од Репрезентативната листа на УНЕСКО за нематеријално културно наследство на човештвото.

Фестивалот се одржува по повод празникот Х'дерелез, истиот е од традиционален карактер и во него ќе учествуваат културно уметнички друштва од нашата држава и Европа, претставувајќи ги сопствените културолошки и автохтони посебности.

🎍 „Хид Бах Шен Фест“, е фестивал од огромно значење за нашата заедница и култура. Овој фестивал сплотува, обединува и етаблира. Ја презентира нашата посебност пред светот и го симболизира мултикултурализмот како вредност, за која вреди да се вложува.

🙌 Преку културата и културниот натпревар разменуваме искуства, соработуваме и градиме нови пријателства.?

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Е-ИНФОРМАТОР

Rolex Replica www.rolexgrade.me rolex replica watches
Baume & Mercier Replica Blancpain Replica Replica Breguet Watches breitling replica Breitling Avenger Replica Replica Watches Richard Mille Replica Watches Rolex Replica Watches Rolex Air King Replica Watches Rolex Cellini Replica Watches Rolex Submariner Replica Watches www.bestclonewatch.com