🌺 29 МЕЃУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА ПРОЛЕТНИ ВЕСЕЛБИ


Денес во Башибос се одржуваат Х'дрелезните шестомајски обичаи, како нераскинлив дел од пролетното празнување Х’дрелез и фестивалот „Хид Бах Шен Фест“.

💮 Обичаите Х'дрелез, согласно традицијата се организираат во природа, опкружени со првото зеленило, цветни дрвја и ливади. Граѓаните преку истите, на оригинален начин ја поздравуваат пролетта, го слават животот и си посакуваат богат род и благосостојба во семејствата наредниот период.

🌏 Како дел од светското нематеријално културно наследство на УНЕСКО, пролетните веселби Х'дрелез ја негуваат вековната традиција, го јакнат заедништвото и поттикнуваат на културна соработка на народите.

🙌 Културата е поле преку кое најдобро се изразуваат верувањата, светогледите и потребите во општествениот живот. Се поврзуваме преку минатото, градиме нови пријателства и заеднички напредуваме.?

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Е-ИНФОРМАТОР

Rolex Replica www.rolexgrade.me rolex replica watches
Baume & Mercier Replica Blancpain Replica Replica Breguet Watches breitling replica Breitling Avenger Replica Replica Watches Richard Mille Replica Watches Rolex Replica Watches Rolex Air King Replica Watches Rolex Cellini Replica Watches Rolex Submariner Replica Watches www.bestclonewatch.com