ЕВРОПСКАТА НЕДЕЛА НА СПОРТОТ ОДБЕЛЕЖАНА ВО ВАЛАНДОВО


Ученици од основните училишта, заедно со децата од Дневниот центар од Валандово учествуваа на спортскиот настан по повод Европската недела на спортот и се натпреваруваа во дисциплините:

- пешачење;
- возење велосипед;
- возење ролери и
- трчање.

Преку игрите децата ја нагласија желбата за заедништво, испратија пораки за инклузија во општеството и ја потенцираа важноста од физичка активност и здрави животни навики во заедницата.

Градоначалникот Перо Костадинов им се заблагодари на наставниците по физичко воспитување за организацијата на овој настан, како и на Агенцијата за млади и спорт и Федерацијата на училишен спорт за поддршката. Заедно, оставаме позитивен пример зад нас и втемелуваме вредности, за генерациите по нас.?

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Е-ИНФОРМАТОР

Rolex Replica www.rolexreplica.cz rolex replica watches
Baume & Mercier Replica Blancpain Replica Replica Breguet Watches breitling replica Breitling Avenger Replica Replica Watches