НАШИТЕ СРЦА ЈА ПРИФАЌААТ РЕТКОСТА


Градоначалникот Перо Костадинов, заедно со децата од дневниот центар за деца со попреченост и децата од детската градинка „Калинка“ од Валандово го одбележаа 28 февруари - Меѓународниот ден на ретките болести.

Тие заедно другаруваа, се забавуваа и испратија пораки за љубов, разбирање и инклузија на секоја индивидуа во заедницата.

„Ретките се многу, ретките се силни, ретките се горди. Сакаме шарен свет без предрасуди, ја негуваме емпатијата и ја поттикнуваме човечноста во заедницата.“ - напиша градоначалникот на социјалните мрежи.

Тој исто така им се зблагодари на вработените од дневниот центар, детските градинки, како и на невладините организации и активисти од општина Валандово, кои се посветени на унапредувањето на правата и можностите на оваа група граѓани, бидејќи подаваат рака каде е најпотребно и ја потврдуваат сопствената големина како луѓе.

„Под нашето сонце, има место за сечија среќа.“?

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Е-ИНФОРМАТОР

Rolex Replica www.rolexgrade.me rolex replica watches
Baume & Mercier Replica Blancpain Replica Replica Breguet Watches breitling replica Breitling Avenger Replica Replica Watches