ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА СО БЛИНК 42-21


Градоначалникот на општина Валандово, Перо Костадинов, заедно со извршниот директор на Центарот за Социјални Иновации Блинк 42-21, Милан Танчевски потпишаа Меморандум за соработка на проект за автоматизирање на постапките за јавни набавки.

Проектот „Зајакнување на капацитетите за детектирање и спречување корупција во јавните набавки“ има за цел да имплементира софтвер со голема база на податоци, како дигитализиран систем за планирање и објавување на јавни набавки, како и автоматизирано анулирање на можните коруптивни елементи во постапките.

Чесноста и отчетноста, се принципи во кои силно веруваме. Го зајакнуваме начелото на законитост во административното работење, го исклучуваме човечкото влијание во постапките и градиме меѓусебна доверба со граѓаните.

Проектот се реализира со поддршка од Фондацијата за демократија на Вестминстер (ВФД), преку проектот „Практикувај демократија“ финансиран од Владата на Обединетото Кралство, со поддршка на Британската амбасада во Скопје.?

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Е-ИНФОРМАТОР

Rolex Replica www.rolexgrade.me rolex replica watches
Baume & Mercier Replica Blancpain Replica Replica Breguet Watches breitling replica Breitling Avenger Replica Replica Watches Richard Mille Replica Watches Rolex Replica Watches Rolex Air King Replica Watches Rolex Cellini Replica Watches Rolex Submariner Replica Watches www.bestclonewatch.com