ПРОЕКТ: ДИГИТАЛИЗАЦИЈА НА УСЛУГИТЕ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА РИЗИКОТ ОД КАТАСТРОФИ И ЗАШТИТА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА ВО ОПШТИНА ВАЛАНДОВО И ОПШТИНА ДОЈРАН


Проектот се реализираше во период од ноември 2022 до април 2023 година, каде што партнери беа Општина Валандово и Општина Дојран. Вкупната вредност на гранд средствата добиени од страна на УНДП изнесуваше 1.850.000 денари како дел од Проектот: „Пост-КОВИД: општините како двигатели за одржливиот развој“.

Целта на проектот е подобрување на испораката на локалните услуги, иновативност, дигитализација и воведување на нови услуги за намалување на ризикот од катастрофи и заштита на животната средина, заштита при управување со кризи, подигнување на меѓуопштинската соработка на повисоко ниво, логистичка поддршка на другите општини од Југоисточниот плански регион како и унапредување на родовата рамноправност и инклузивност на локално ниво.

ТППЕ Валандово и Доброволното противпожарно друштво од Дојран, добија нови униформи за секојдневна работа, како и униформи за гасење на пожари, беспилотно летало (дрон) со термална камера и грбни прскалки за шумски пожари.?

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Е-ИНФОРМАТОР

Rolex Replica www.rolexgrade.me rolex replica watches
Baume & Mercier Replica Blancpain Replica Replica Breguet Watches breitling replica Breitling Avenger Replica Replica Watches Richard Mille Replica Watches Rolex Replica Watches Rolex Air King Replica Watches Rolex Cellini Replica Watches Rolex Submariner Replica Watches www.bestclonewatch.com