News_Image_0

24.11.2021

Општина Валандово објавува Јавен оглас за доброволно пријавување во партиципативно тело за урбанистичко планирање

Прочитај повеќе>
News_Image_1

24.11.2021

Пилот проект за селектирање на отпад во Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_2

23.11.2021

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Закажана е 4 (четвртата) редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_3

18.11.2021

Општина Валандово ги повикува сите граѓани да учествуваат во креирањето на буџетот за 2022 година

Прочитај повеќе>
News_Image_4

11.11.2021

Годишен концерт на „Распеани Валандовчани“ во чест на Јанко Узунов

Прочитај повеќе>
News_Image_5

08.11.2021

Велосипедска тура и планинарење како активности во склоп на празнувањето на Денот на општината

Прочитај повеќе>
News_Image_6

08.11.2021

Доделини наградата и признанијата по повод Денот на општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_7

08.11.2021

Се одржа традиционалната „Валандовска ракијада“

Прочитај повеќе>
News_Image_8

08.11.2021

Одбележан 6 ноември - Денот на општината

Прочитај повеќе>
News_Image_9

05.11.2021

Советот на Општина Валандово ги изгласа добитниците на наградата и признанијата по повод празникот на општината

Прочитај повеќе>
News_Image_10

05.11.2021

Во центарот на Валандово се поставува просторно скулптурна инсталација во форма на калинка

Прочитај повеќе>
News_Image_11

03.11.2021

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Закажана е 2 редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_12

03.11.2021

Започна изградбата на уште една улица во Дедели

Прочитај повеќе>
News_Image_13

02.11.2021

ЗСК Југоисток организира велосипедска дружба по повод празникот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_14

02.11.2021

На 6 ноември ќе се одржи традиционалната „Валандовска Ракијада“ 2021

Прочитај повеќе>
News_Image_15

01.11.2021

Одржана конститутивната седница на новиот Совет на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_16

29.10.2021

Општина Валандово на врвот по веб транспарентност

Прочитај повеќе>
News_Image_17

27.10.2021

Закажана е конститутивната седница на новоизбраниот Совет на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_18

25.10.2021

ОИК Валандово го објавува Заклучокот за резултатите од Локални избори 2021 година

Прочитај повеќе>
News_Image_19

04.10.2021

Објавен конкурс за доделување на наградата „6-ти Ноември“ и годишно признание на Советот на Општина Валандово по повод празникот на општината

Прочитај повеќе>
News_Image_20

28.09.2021

Во Валандово се одржа европскиот настан „Race for the cure“

Прочитај повеќе>
News_Image_21

22.09.2021

Со возење велосипеди се одбележа Светскиот ден без автомобили

Прочитај повеќе>
News_Image_22

22.09.2021

Министерката за образование и наука, Мила Царовска, во посета на СОУ „Гоце Делчев“ Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_23

20.09.2021

Известување: Закажана е 51 редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_24

20.09.2021

Викендов се одржа Младински фестивал „Experiencing Cooperation“ во Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_25

14.09.2021

Изработена е виртуелна прошетка на археолошкиот локалитет „Исар“ кај Марвинци

Прочитај повеќе>
News_Image_26

13.09.2021

Се одржа првата - конститутивна седница на Локалното собрание на млади на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_27

10.09.2021

Јавен повик за пријавување на членови во Локален младински совет на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_28

01.09.2021

Учениците во општина Валандово од денес повторно се меѓу училишните клупи

Прочитај повеќе>
News_Image_29

25.08.2021

Сотир Собралиев - гордост за заедницата и пример кој инспирира

Прочитај повеќе>
News_Image_30

24.08.2021

Известување: Закажана е 50 редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_31

23.08.2021

Избрани учениците на генерација во СОУ „Гоце Делчев“ - Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_32

16.08.2021

Општина Валандово прва по активна транспарентност во државата

Прочитај повеќе>
News_Image_33

09.08.2021

Со грант од МОН ќе се реконструира училиштето во Пирава

Прочитај повеќе>
News_Image_34

06.08.2021

Во тек е постапка за изградба на нови улици во Дедели

Прочитај повеќе>
News_Image_35

06.08.2021

Започнати се активности за решавање на проблемот со водоснабдување во Брајковци

Прочитај повеќе>
News_Image_36

05.08.2021

Одржана 49 редовна седница на Советот на општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_37

05.08.2021

Објавен е Јавен повик за ангажирање на евидентирани невработени лица за вклучување во Програмата Општинско-корисна работа 2021/2022 за општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_38

05.08.2021

Закажана е 49 редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_39

29.07.2021

Трето прскање против возрасни комарци по земјен пат во општините во Југоисточниот плански регион

Прочитај повеќе>
News_Image_40

29.07.2021

Промовирана монографијата на Костадин Танчев - Динка во Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_41

29.07.2021

Иницијативниот одбор објавува Јавен повик за Локално собрание на млади (ЛСМ) на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_42

28.07.2021

Деновиве се одржува ликовната колонија „Валандово 2021“

Прочитај повеќе>
News_Image_43

28.07.2021

Во тек е одржувањето на ликовната колонија „Валандово 2021“

Прочитај повеќе>
News_Image_44

28.07.2021

Градоначалникот Перо Костадинов ја најави изградбата на улицата „Цветан Димов“ која води до месните гробишта во Пирава

Прочитај повеќе>
News_Image_45

27.07.2021

Градоначалникот Перо Костадинов ги посети младите категории на ФК Победа Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_46

20.07.2021

Јавен конкурс за ангажирање на реонски попишувачи и реонски инструктори за Попис 2021 кој треба да се реализира во месец септември

Прочитај повеќе>
News_Image_47

15.07.2021

Продолжуваат градежните активности на новата детска градинка во Јосифово

Прочитај повеќе>
News_Image_48

14.07.2021

Редовно обележување на хоризонталната патна сигнализација во градот Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_49

09.07.2021

Се објавува Јавен повик за формирање на Иницијативен одбор за конституирање на Локално собрание на млади на општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_50

09.07.2021

Градоначалникот на Општина Валандово објавува Јавен оглас број 02/2021 за вработување на неопределено работно време

Прочитај повеќе>
News_Image_51

07.07.2021

Избрани учениците на генерација во основните училишта во општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_52

06.07.2021

Нови урбани тротоарски површини во Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_53

05.07.2021

Јавен повик за мапирање на самохрани родители во општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_54

05.07.2021

Продолжува изградбата на нова патна инфраструктура низ населените места во општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_55

05.07.2021

Второ прскање против возрасни комарци по земјен пат во општините во Југоисточниот плански регион

Прочитај повеќе>
News_Image_56

30.06.2021

Одржана работна сесија за локалната самоуправа и новите предизвици во Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_57

30.06.2021

Градоначалникот Перо Костадинов заедно со градоначалничката на општина Трбовље, Јасна Габриќ ја посетија компанијата ДПТУ „Наматекс“ во Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_58

30.06.2021

Делегацијата на општина Трбовље во посета на ТППЕ Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_59

30.06.2021

Градоначалничката на општина Трбовље, Јасна Габриќ, во официјална посета на општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_60

30.06.2021

Јавен повик за изразување на интерес за обезбедување на услугата образовна асистенција за учебната 2021/2022 година

Прочитај повеќе>
News_Image_61

25.06.2021

Градоначалникот на Општина Валандово објавува Јавен оглас број 01/2021 за вработување на неопределено работно време

Прочитај повеќе>
News_Image_62

23.06.2021

Одржана е 48 седница на Советото на општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_63

23.06.2021

Продолжуваат градежните активности во ООУ „Јосип Броз Тито“ Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_64

15.06.2021

Потпишан договор за изградба на канализација во Раброво

Прочитај повеќе>
News_Image_65

11.06.2021

Прво прскање против возрасни комарци по земјен пат во општините во Југоисточниот плански регион

Прочитај повеќе>
News_Image_66

11.06.2021

Посета на Дневен центар Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_67

11.06.2021

Дигиталната апликација „мЗаедница“ достапна за граѓаните на општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_68

11.06.2021

Среќен распуст ученици

Прочитај повеќе>
News_Image_69

11.06.2021

Поетска вечер во Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_70

07.06.2021

Одложено првото прскање против возрасни комарци во општините во Југоисточниот регион

Прочитај повеќе>
News_Image_71

07.06.2021

Повик до угостители и добавувачи на храна и пијалоци за доставување на понуди до Општина Валандово за потреба за обуки на наставници

Прочитај повеќе>
News_Image_72

03.06.2021

Општина Валандово во топ пет најтранспарентни институции во државата

Прочитај повеќе>
News_Image_73

03.06.2021

Го одбележуваме 3 јуни - Светскиот ден на велосипедот

Прочитај повеќе>
News_Image_74

02.06.2021

Нови можности и перспективи преку соработка со ЕУ

Прочитај повеќе>
News_Image_75

02.06.2021

Прво прскање против возрасни комарци по земјен пат во општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_76

01.06.2021

СОУ „Гоце Делчев“ - Валандово со две нови струки во новата учебна година

Прочитај повеќе>
News_Image_77

01.06.2021

Одржана 47 редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_78

26.05.2021

Валандово дел од меѓународната кампања на ФИБА

Прочитај повеќе>
News_Image_79

25.05.2021

ООУ „Јосип Броз Тито“ го слави својот патронен празник

Прочитај повеќе>
News_Image_80

20.05.2021

Нова индустриска зона и дополнителни инвестиции во постојните индустриски зони во Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_81

20.05.2021

Честит Ден на пожарникарите

Прочитај повеќе>
News_Image_82

20.05.2021

Интензивно се работи на нова патна инфраструктура во општината

Прочитај повеќе>
News_Image_83

19.05.2021

Започна обновувањето на детскиот парк во центарот на Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_84

17.05.2021

Увид во изградбата на новата детска градинка во Јосифово

Прочитај повеќе>
News_Image_85

12.05.2021

Ден на медицинските сестри

Прочитај повеќе>
News_Image_86

12.05.2021

Второ прскање против ларвициди по земјен пат во општините во Југоисточниот регион

Прочитај повеќе>
News_Image_87

05.05.2021

Градоначалникот го честиташе Денот на македонската азбука и македонскиот јазик

Прочитај повеќе>
News_Image_88

04.05.2021

Одбележан патрониот празник во СОУ „Гоце Делчев“ - Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_89

04.05.2021

Во знак на сеќавање на загинатите српски војници, се положи свежо цвеќе на Спомен-костурницата во Удово

Прочитај повеќе>
News_Image_90

27.04.2021

Општина Валандово назначи службеник за млади

Прочитај повеќе>
News_Image_91

27.04.2021

Активно се работи на локализирање, оградување и воведување на чуварска служба на градската депонија во Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_92

23.04.2021

Градоначалникот заедно со ученици од ООУ „Јосип Броз Тито“ - Валандово присуствуваше на час по Граѓанско образование на тема „Волонтерство“

Прочитај повеќе>
News_Image_93

23.04.2021

Работен состанок помеѓу градоначалниците и министерката за образование и наука

Прочитај повеќе>
News_Image_94

23.04.2021

Учениците од ПУ во Башибос и дечињата од ДГ „Калинка“ Валандово заедно со градоначалникот на општината го одбележаа денот на планетата Земја

Прочитај повеќе>
News_Image_95

21.04.2021

Општина Валандово објавува повик за пријава на причинети штети поради оштетување од слана

Прочитај повеќе>
News_Image_96

21.04.2021

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Закажана е 46 (четириесет и шесттата) редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_97

20.04.2021

Дел од учениците во четврто одделение од ООУ "Јосип Броз Тито" - Валандово одржаа заеднички час со градоначалникот на општината на тема „Општина“

Прочитај повеќе>
News_Image_98

19.04.2021

Започнува локализирање, оградување и воведување чуварска служба на градската депонија во Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_99

19.04.2021

Во централниот дел на Јосифово се засадија 60 висококвалитетни дрворедни садници

Прочитај повеќе>
News_Image_100

16.04.2021

Работен состанок на градоначалникот на Општина Валандово со Заменик претседателот на Владата Љупчо Николовски

Прочитај повеќе>
News_Image_101

15.04.2021

Системот за наводнување „Јужен Вардар“ во завршна фаза

Прочитај повеќе>
News_Image_102

15.04.2021

Започнува третирањето против ларвицидни и возрасни комарци во општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_103

14.04.2021

Започнуваат активности за формирање на нови зелени и урбани површини низ општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_104

12.04.2021

Работна посета на пратеничката Драгица Ѓавочанова на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_105

12.04.2021

Повик за поднесување на понуди за набавка на механизација за подобрување на комуналните услуги во Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_106

09.04.2021

Потпишан договорот за набавка на нова механизација за потребите на ЈП „Комунален сервис“ - Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_107

08.04.2021

Во тек се градежни активности во Јосифово

Прочитај повеќе>
News_Image_108

08.04.2021

Започна постапката за изградба на нови улици во Брајковци

Прочитај повеќе>
News_Image_109

05.04.2021

Продолжува изградбата на нова инфраструктура во општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_110

01.04.2021

Акивности за заштита на археолошката и културолошката вредност и посебност на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_111

01.04.2021

Преглед на капитални зафати во ООУ „Јосип Броз Тито“ - Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_112

01.04.2021

Започнува изградбата на новата детска градинка во Јосифово

Прочитај повеќе>
News_Image_113

26.03.2021

Во тек се градежни активности на улицата „Моша Пијаде“, која води до центарот на Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_114

25.03.2021

Започнаа градежните активности за изградба на улици во Јосифово

Прочитај повеќе>
News_Image_115

25.03.2021

Во наредниот период следува замена на старите со нови детски играчки во паркот „Пеонија“ во Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_116

24.03.2021

Повик од министерството за транспорт и врски за одржување на јавна расправа/видео консултација за документот План за управување со животната средина и социјалните аспекти (ПУЖССА) за изградба на улици во Јосифово и Балинци

Прочитај повеќе>
News_Image_117

22.03.2021

Денес во 15 часот ќе се одржи 45 редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_118

19.03.2021

Остварен работен состанок помеѓу Општина Валандово, УНДП, Центар за вработување - Валандово и тимот за проектот Општинско-корисна работа

Прочитај повеќе>
News_Image_119

18.03.2021

Продолжува инфестирањето во современа инфраструктура и изградба на улици во Чалакли

Прочитај повеќе>
News_Image_120

18.03.2021

СОУ „Гоце Делчев“ - Валандово со предлог план за две нови струки од следната учебна година

Прочитај повеќе>
News_Image_121

18.03.2021

Директорот на АФПЗРР, Никица Бачовски во работна посета на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_122

03.03.2021

Државниот завод за статистика објавува дополнителен Конкурс за попишувачи за реонот на општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_123

26.02.2021

Во тек се активности од практичната настава во СОУ „Гоце Делчев“ - Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_124

24.02.2021

Министерката за труд и социјална политика во работна посета на општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_125

24.02.2021

Државниот завод за статистика објавува јавен конкурс за ангажирање на реонски попишувачи и реонски инструктори за територијата на општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_126

23.02.2021

Работна посета на Директорот на Управата за развој и унапредување на образованието на заедниците во општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_127

19.02.2021

Во Богданци се одржа работна средба на тема „Унапредување на средното стручно образование“

Прочитај повеќе>
News_Image_128

19.02.2021

ОО Црвен крст Струмица објавува Конкурс за бесплатна обука за негуватели за помош на стари лица и лица со попреченост

Прочитај повеќе>
News_Image_129

19.02.2021

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион објави Kонкурс за ангажирање на еден проектен координатор

Прочитај повеќе>
News_Image_130

19.02.2021

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Закажана е 44 (четириесет и четвртата) редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_131

16.02.2021

Директорот на Агенцијата за енергетика, Дарио Николовски, во работна посета на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_132

15.02.2021

Акција за чистење на снегот од старна на службите

Прочитај повеќе>
News_Image_133

12.02.2021

Градоначалникот во посета на СОУ „Гоце Делчев“ каде се одвиваат низа активности

Прочитај повеќе>
News_Image_134

10.02.2021

Одржан работен состанок со ОО Црвен крст Валандово и ОО Црвен крст Струмица

Прочитај повеќе>
News_Image_135

09.02.2021

Општина Валандово објавува интерен оглас за унапредување на административен службеник во администрацијата на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_136

03.02.2021

Извршени и планирани реконструкции на училишен објект во Пирава

Прочитај повеќе>
News_Image_137

02.02.2021

Во тек се градежни активности и нова инфраструктура во населено место Чалакли

Прочитај повеќе>
News_Image_138

26.01.2021

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Закажана е 43 (четириесет и третата) редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_139

22.01.2021

Продолжуваат градежните активности во Пирава

Прочитај повеќе>
News_Image_140

21.01.2021

Потпишан договор за реализација на Проектот за модернизација и енергетска ефикасност на јавното осветлување во општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_141

18.01.2021

Известување за организирање на јавна презентација за реализирање на проектот "Набавка на механизација за подобрување на комуналните услуги во општина Валандово"

Прочитај повеќе>
News_Image_142

13.01.2021

Обезбедени средства за изградба на канализација во населено место Раброво

Прочитај повеќе>
News_Image_143

12.01.2021

Започнува организирано собирање на отпад во населените места Башибос и Кочули

Прочитај повеќе>
News_Image_144

12.01.2021

Мобилен тим за помош и поддршка на стари лица опслужува граѓани во општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_145

12.01.2021

Работна посета на министерот за транспорт и врски

Прочитај повеќе>
News_Image_146

30.11.2020

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Закажана е 41 (четириесет и првата) редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_147

11.11.2020

Повик до граѓаните на општина Валандово за учество во креирање на Буџетот за 2021 година

Прочитај повеќе>
News_Image_148

04.11.2020

Програма за одбележување на Денот на општината "6 Ноември"

Прочитај повеќе>
News_Image_149

30.10.2020

Се одржа дигитален настан помеѓу младите од Инфо центарот "Спојувалка" во Валандово и Амбасадорката на САД

Прочитај повеќе>
News_Image_150

30.10.2020

Во тек се градежни активности за реконструкција на дел од улицата "Моша Пијаде" во Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_151

30.10.2020

Започнаа градежните активности за реконструкција на четири улици во Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_152

27.10.2020

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Закажана е 40 (четириесеттата) редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_153

21.10.2020

Повик до здруженија на граѓани и невладини организации од Општина Валандово за доставување на програми на активности за 2021 година

Прочитај повеќе>
News_Image_154

16.10.2020

Објава за продажба на движна ствар во сопственост на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_155

08.10.2020

Поради зголемениот број на заразени пациенти од Covid-19 повторно заседаваше Општинскиот Кризен Штаб на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_156

30.09.2020

Општина Валандово распишува КОНКУРС за доделување на наградата "6-ти Ноември" и годишно признание на Советот на Општина Валандово по повод празникот на општината

Прочитај повеќе>
News_Image_157

29.09.2020

Објава за продажба на движна ствар во сопственост на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_158

28.09.2020

Во Валандово за прв пат одржан настанот „Напред розово“

Прочитај повеќе>
News_Image_159

28.09.2020

Закажано четвртото прскање против возрасни комарци по земјен пат во општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_160

25.09.2020

Одржана презентација и јавна расправа по Нацрт Извештајот за проектот за нов експресен пат Струмица - Валандово - спој со А1

Прочитај повеќе>
News_Image_161

25.09.2020

Одржана вонредна седница на Општинскиот кризен штаб поради влошената епидемиолошка слика во општината

Прочитај повеќе>
News_Image_162

24.09.2020

Министерството за животна средина и просторно планирање на РСМ објавува Објава во дневен весник на Барање за издавање на дозвола за користење на подземна вода

Прочитај повеќе>
News_Image_163

21.09.2020

Повик за јавна консултација на Нацрт Извештајот за стратегиска оцена на животна средина за проект за инфраструктура за “Изградба на експресен пат Струмица – Валандово – спој со А1”

Прочитај повеќе>
News_Image_164

18.09.2020

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Закажана е 39 (триесет и деветта) редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_165

18.09.2020

Повик од Електрани на Северна Македонија (ЕСМ) за поднесување на јавна поплака

Прочитај повеќе>
News_Image_166

03.09.2020

Јапонската амбасадорка во посета на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_167

24.08.2020

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Закажана е 38 (триесет и осмата) редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_168

20.08.2020

Општина Валандово објавува ЈАВЕН ПОВИК до евидентираните невработени лица за учество во Програмата Општинско - корисна работа

Прочитај повеќе>
News_Image_169

14.08.2020

Трето прскање против возрасни комарци по земјен пат на територијата на Југоисточниот плански регион

Прочитај повеќе>
News_Image_170

12.08.2020

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Закажана е 37 (триесет и седмата) редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_171

20.07.2020

Второ прскање против возрасни комарци по земјан пат на територијата на Југоисточен плански регион

Прочитај повеќе>
News_Image_172

22.06.2020

Закажано е првото прскање против возрасни комарци на територијата на општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_173

19.06.2020

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Закажана е 36 (триесет и шестата) редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_174

29.05.2020

Мила Царовска во увид на инвестициските активности во трафостаницата во Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_175

26.05.2020

Одбележан патрониот празник на ООУ Јосип Броз - Тито

Прочитај повеќе>
News_Image_176

21.05.2020

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Закажана е 35 (триесет и петтата) редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_177

29.04.2020

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Закажана е 34 (триесет и четвртата) редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_178

08.04.2020

ПРИЈАВА за online работа и достава на продукти од маркети, аптеки, достава на храна од ресторани и такси превоз на територијата на општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_179

07.04.2020

Известување за ново работно време на Општинската администрација во Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_180

01.04.2020

Соопштение: Одложен е Фолк Фест Валандово 2020 година

Прочитај повеќе>
News_Image_181

24.03.2020

Мерки и препораки за заштита и превенција од коронавирус COVID-19

Прочитај повеќе>
News_Image_182

16.03.2020

Општина Валандово формираше мобилен тим за помош поради новонастанатата ситуација со COVID-19 (коронавирус)

Прочитај повеќе>
News_Image_183

11.03.2020

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Закажана е 33 (триесет и третата) редовна седница на Советот на Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_184

11.03.2020

Во тек е реконструкција на тротоарите на Булевар Првомајска

Прочитај повеќе>
News_Image_185

02.03.2020

Увид во градежните работи на проектите "Валандовска патека од природа до култура" и "Евалуација на мерки за енергетска ефикасност"

Прочитај повеќе>
News_Image_186

02.03.2020

Министерот за локална самоуправа во посета на Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_187

02.03.2020

Потпишан Меморандум за разбирање во процесот на имплементација на „Проектот за поврзување на локални патишта"

Прочитај повеќе>
News_Image_188

25.02.2020

Амбасадорката на Швајцарија во посета на Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_189

21.02.2020

Нови урбани простори во Пирава

Прочитај повеќе>
News_Image_190

12.02.2020

Градежни активности околу зградата кај бензинската пумпа во Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_191

11.02.2020

Тампонирање на пат до Кочулски Водопади

Прочитај повеќе>
News_Image_192

11.02.2020

Санација на кровната конструкција на културниот дом во Собри

Прочитај повеќе>
News_Image_193

11.02.2020

Градежни активности во тек Јосифово

Прочитај повеќе>
News_Image_194

07.02.2020

Интерен оглас

Прочитај повеќе>
News_Image_195

05.02.2020

31-ва редовна седница на Советот на општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_196

15.01.2020

Информативен ден за користење на нови методи во земјоделието

Прочитај повеќе>
News_Image_197

13.01.2020

ЈАВЕН ОГЛАС БРОЈ 1/2020 за вработување на неопределено работно време во Општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_198

10.01.2020

ЈАВЕН КОНКУРС за избор на директори на Фестивалот на новосоздадени македонски песни „ФОЛК ФЕСТ“ Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_199

12.12.2019

29-та редовна седница на Советот на општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_200

04.11.2019

27 седница на Советот на општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_201

29.10.2019

Стратегиска оценка на влијанието врз животната средина ГУП-Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_202

29.10.2019

ПОВИК

Прочитај повеќе>
News_Image_203

07.10.2019

Конкурс за доделување на наградата “6-ти Ноември“ и годишни признанија на Советот на општина Валандово по повод празникот на општината

Прочитај повеќе>
News_Image_204

15.08.2019

Вонредна седница на Советот на општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_205

12.08.2019

Информација за одржување на јавна расправа

Прочитај повеќе>
News_Image_206

30.07.2019

Започнаа градежните работи на детската градинка "Калинка" - Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_207

16.07.2019

Ќе се спроведе второто авио-третирање против комарци во општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_208

12.07.2019

Се подобрува вертикалната сообраќајна сигнализација во општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_209

12.07.2019

Општина Валандово потпиша меморандум за соработка со Институтот за добро управување и евро-атлантски перспективи

Прочитај повеќе>
News_Image_210

12.07.2019

Започнува имплементацијата на проектот "Свеста за своето Валандово"

Прочитај повеќе>
News_Image_211

03.07.2019

23-та седница на Советот на општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_212

02.07.2019

Започнува реконструкцијата на детската градинка “Калинка“ во Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_213

02.07.2019

Проектот "Јужновардарска долина"

Прочитај повеќе>
News_Image_214

02.07.2019

Заврши првата фаза од уредувањето на индустриската зона во Јосифово

Прочитај повеќе>
News_Image_215

02.07.2019

Валандовска патека од природа до култура

Прочитај повеќе>
News_Image_216

02.07.2019

Асфалтирање на улица во населено место Марвинци

Прочитај повеќе>
News_Image_217

02.07.2019

Ќе се гради пат и мост за поврзување на населено место Горно Маало, Јосифово со регионален пат Р-1105

Прочитај повеќе>
News_Image_218

12.06.2019

Проект “Свеста за своето Валандово“

Прочитај повеќе>
News_Image_219

23.05.2019

Прес конференција за “Фолк-Фест“ Валандово 2019

Прочитај повеќе>
News_Image_220

17.05.2019

Пуштени се во продажба картите за овогодинешниот Фолк-Фест Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_221

17.05.2019

Матурска парада во Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_222

16.05.2019

17-ти Регионални средби на музика и песни

Прочитај повеќе>
News_Image_223

16.05.2019

Општина Валандово ќе обезбеди енергетско ефикасно улично осветлување

Прочитај повеќе>
News_Image_224

16.05.2019

Објавен е тендерот за субвенционирана Зелена Нафта за земјоделците

Прочитај повеќе>
News_Image_225

16.05.2019

Прес конференција за ФОЛК-ФЕСТ Валандово 2019

Прочитај повеќе>
News_Image_226

13.05.2019

Изработка на проект за изградба на систем за одведување и прочистување на отпадни води

Прочитај повеќе>
News_Image_227

10.05.2019

Одбележан 9-ти Мај – Денот на победата над фашизмот

Прочитај повеќе>
News_Image_228

03.05.2019

Општински атлетски крос 2019

Прочитај повеќе>
News_Image_229

03.05.2019

Во тек е уредување на дел од централното градско подрачје на градот Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_230

03.05.2019

22-ра седница на Советот на општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_231

11.04.2019

Градоначалникот на Општина Валандово, Перо Костадинов одржа работен состанок со .....

Прочитај повеќе>
News_Image_232

11.04.2019

Јавна презентација на Предлог урбанистичкиот план за градот Валандово.

Прочитај повеќе>
News_Image_233

29.03.2019

Променето е постоечкото застарено неонско осветлување во градот Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_234

29.03.2019

Привршуваат градежните активности на индустриската зона во Јосифово

Прочитај повеќе>
News_Image_235

26.03.2019

Јавна презентација и јавна анкета по предлог урбанистички планови за населените места Балинци и Пирава

Прочитај повеќе>
News_Image_236

19.03.2019

21-ва седница на Советот на општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_237

13.03.2019

ПРИМЕНИ КОМПОЗИЦИИ ОД СТРАНА НА СЕЛЕКЦИОНАТА КОМИСИЈА “ФОЛК ФЕСТ ВАЛАНДОВО 2019“

Прочитај повеќе>
News_Image_238

12.03.2019

Потпишан е договорот за изведувач за Програмата за......

Прочитај повеќе>
News_Image_239

06.03.2019

Во тек е поставување на нов систем за осветлување на градскиот булевар "Првомајска".

Прочитај повеќе>
News_Image_240

12.02.2019

19-та седница на Советот на општина Валандово

Прочитај повеќе>
News_Image_241

22.01.2019

Инструментот за претпристапна помош на Европската унија за рурален развој - ИПАРД 2014 - 2019

Прочитај повеќе>
News_Image_242

21.01.2019

Забрзано се работи на изградбата на новото училиште во село Казандол

Прочитај повеќе>
News_Image_243

15.01.2019

Потпишан меморандум за соработка помеѓу ЈОУДГ „Калинка“ и ...

Прочитај повеќе>
News_Image_244

23.05.2018

Започнато е одбележување и фарбање на хоризонталната...

Прочитај повеќе>
News_Image_245

22.05.2018

Годишната програма за изградба и реконструкција на локални патишта...

Прочитај повеќе>

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ

Е-ИНФОРМАТОР